PENAFIAN (DISCLAIMER)

Pihak penulis "Fikiran Kami" tidak akan bertanggungjawab atas segala hal yang akan terjadi hasil daripada nukilan di blog ini. Tulisan yang diterbitkan di blog ini hanya cetusan pendapat dan pandangan peribadi penulis ataupun pautan sumber-sumber yang dipilih.

Yang Mengikuti

16 October 2011

Rumah oh Rumah

Salam muhibbah.

Setiap individu mahu memiliki rumah untuk melindungi dirinya dan ahli keluarganya. Persoalannya, mampukah mereka yang berpendapatan rendah untuk membeli sebuah rumah? Kita tahu kos pembinaan sebuah rumah amat tinggi. Tetapi jika pemaju bijak merencana perancangan, sebuah rumah jenis sederhana dan murah boleh dibina dengan kos yang minima.

Projek Perumahan 1 Malaysia atau PR1MA ini sememangnya dapat membantu golongan berpendapatan rendah atau 'miskin bandar' memiliki rumah sendiri. Nampaknya kerajaan BN juga yang menjadi jaguh rakyat dalam mengurangkan beban golongan ini. Kepentingan mengurangkan jurang kualiti kehidupan di bandar terus direncana oleh BN.

Mengambil contoh di Pulau Pinang, mengapa DAP yang 'dinobatkan' jaguh rakyat itu tidak mampu membina rumah kos rendah? Jika anda ke PP, anda akan lihat rumah yang bernilai jutaan ringgit, tumbuh bagai cendawan. Siapakah yang mampu membeli rumah jutaan RM ini? Sudah tentulah golongan berpendapatan tinggi atau secara halusnya kaum Cina!

Jadi apa yang tinggal untuk orang Melayu? Sudahlah mereka dihalau dari tanah mereka, mereka sendiri tidak tahu hendak ke mana dan akhirnya merempat. PAS bukan tak tahu tetapi buat-buat tak tahu, asal ada kuasa, nafsu diutamakan, rakyat diketepikan.

1 comment:

PAK HARIS said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya
(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Sila berikan komen dengan menyatakan nama anda. Komen dengan menggunakan nama Anonymous bermakna anda adalah seorang pengecut yang tidak berani bertanggungjawab terhadap komen anda sendiri.