PENAFIAN (DISCLAIMER)

Pihak penulis "Fikiran Kami" tidak akan bertanggungjawab atas segala hal yang akan terjadi hasil daripada nukilan di blog ini. Tulisan yang diterbitkan di blog ini hanya cetusan pendapat dan pandangan peribadi penulis ataupun pautan sumber-sumber yang dipilih.

Yang Mengikuti

11 December 2008

Kesamarataan? Nah, perjuangkan lah!

Setiap komen yang anda berikan haruskan tidak berlandaskan emosi. Rasional adalah perkara yang wajib dipertimbangkan di dalam setiap komen anda. Komen anda amatlah dihargai.

Salam muhibbah.

Mana pejuang-pejuang kesamarataan yang selalu menggembar-gemburkan mengenai hak sama rata antara kaum? MANA? Yang selalu kita dengar, pejuang-pejuang ini hidup sebagai pencacai dalam PAKATAN "kencing" RAKYAT. Bising, konon Malaysia hanya didominasi oleh Melayu.

Nah, apabila YB Mukhriz Mahathir membangkitkan soal sekolah satu sistem, bukan nya hendak menyokong, malah membantah pula cadangan murni itu. Lebih-lebih lagi, ada pula Melayu dalam PAKATAN kencing itu membantah cadangan "KESAMARATAAN" ini. PERSETAN! Itu semua BANGSAT! Persatuan Cina bising. Lebih-lebih lagi pemimpin parti chauvinis, parti DAP, MCA, Gerakan. Katanya nanti akan terjejas bangsa Cina. Hei, bangsat-bangsat! Kalau kita hendak pertahankan hak Melayu dikatakan RACISM. Sekarang siapa yang lebih racism, ha bangsat?

Sekolah Wawasan adalah contoh terbaik, sebagai peringkat awal sebelum sekolah satu sistem boleh dilaksanakan. Kenapa bangkang? Sekurang-kurangnya kita tak perlu susah hati hendak hantar anak-anak ke mana-mana sekolah. Laksanakan sahaja sistem-sistem di 3 jenis sekolah berasingan tadi di satu sekolah. Susah kah? Sebenarnya tak susah pun, kecuali ada bangsat-bangsat yang bising sebab terjejasnya hak bangsa lain yang memang bangsat sebangsat-bangsatnya.

1 comment:

Anonymous said...

salam al-marbawi..lama tidak dengar dari saudara..isu ini sudah saya komen di;

http://writtenbyhim.wordpress.com/2008/12/13/you-dont-mess-with-zohamandarin/

harap saudara boleh baca dan komen..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Sila berikan komen dengan menyatakan nama anda. Komen dengan menggunakan nama Anonymous bermakna anda adalah seorang pengecut yang tidak berani bertanggungjawab terhadap komen anda sendiri.