PENAFIAN (DISCLAIMER)

Pihak penulis "Fikiran Kami" tidak akan bertanggungjawab atas segala hal yang akan terjadi hasil daripada nukilan di blog ini. Tulisan yang diterbitkan di blog ini hanya cetusan pendapat dan pandangan peribadi penulis ataupun pautan sumber-sumber yang dipilih.

Yang Mengikuti

13 January 2010

Bacalah Surah Al-Ikhlas


Salam muhibbah.

Saya cukup anti dengan mereka (Melayu Islam) yang menyokong dengan bersungguh-sunguh penggunaan kalimah 'ALLAH' oleh Kristian. Atas dasar apa kamu menyokongnya? Bangsat sungguh kamu. Mempermainkan keEsaan Allah SWT. Orang sebegini adalah pelacur politik yang keji lagi hina.

Kamu sendiri tidak memahami konsep akidah Kristian yang menyatakan Tuhan itu dijelmakan di dalam tiga bentuk iaitu Tuhan Bapa, Tuhan Anak (Jesus) dan Roh Kudus. Adakah itu sama dengan Allah yang Maha Esa yakni Satu, Tunggal dan tiada yang sama dengan-Nya?

Orang-orang ini patut merenung, membaca, dan mendalami Surah Al-Ikhlas:

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
  1. Katakanlah (wahai Muhammad): (Tuhanku) ialah Allah Yang Maha Esa.
  2. Sesungguhnya Allah kekal.
  3. Dia tiada beranak dan Dia pula tidak diperanakkan
  4. Dan tidak ada sesiapapun yang serupa denganNya.


2 comments:

SSS Admin said...

Salam Sejahtera,

Kami di SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA (SSS) amat menghargai sokongan yang dizahirkan oleh laman citra Tuan melalui pamiran logo SSS.

Kami dengan bangganya telah menyenaraikan laman citra Tuan di senarai e-Patriot SSS. Semoga kami dapat menerima sokongan berterusan dari Tuan.

Salam,
"SATU BAHASA, SATU BANGSA, SATU NEGARA"

Razif AR Al-Marbawi said...

Terima kasih tuan admin. Jasa tuan amat saya hargai.

Teruskan perjuangan!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Sila berikan komen dengan menyatakan nama anda. Komen dengan menggunakan nama Anonymous bermakna anda adalah seorang pengecut yang tidak berani bertanggungjawab terhadap komen anda sendiri.