PENAFIAN (DISCLAIMER)

Pihak penulis "Fikiran Kami" tidak akan bertanggungjawab atas segala hal yang akan terjadi hasil daripada nukilan di blog ini. Tulisan yang diterbitkan di blog ini hanya cetusan pendapat dan pandangan peribadi penulis ataupun pautan sumber-sumber yang dipilih.

Yang Mengikuti

28 June 2010

Daftarkan pengundi Melayu

Salam perpaduan.

Baru-baru ini timbul isu pengundi Melayu kurang didaftarkan berbanding pengundi bukan Melayu. Apakah ini kebetulan atau ia sengaja dirancang? Kita sedar iklim politik Malaysia kini dalam keadaan tidak menentu. Kuasa politik orang Melayu kini sedang terancam dengan jelasnya. Jika tiada langkah segera mengatasinya, ia hanya akan tinggal sejarah.

Kuasa pengundi bukan Melayu akan melenyapkan pengaruh politik orang Melayu di buminya sendiri. Kesedaran anak-anak muda Melayu mengenai hal politik ini masih lagi kurang. Malah ada yang menganggap politik itu tidak penting. Pemikiran inilah yang harus pemimpin-pemimpin Melayu sedarkan. Bukan semua anak muda di luar sana tahu selok-belok politik. Mereka hanya mendengar hal-hal politik ini dalam situasi yang negatif, menyebabkan mereka berfikiran sedemikian.

Pemimpin-pemimpin UMNO di peringkat akar umbi wajib mendekati anak-anak muda ini dan memberi inspirasi kepada mereka untuk mendaftar sebagai pengundi. Jangan biarkan mereka tergapai-gapai mencari pertolongan dan akhirnya mendekati pembangkang kerana tindakan agresif mereka mencari pengundi-pengundi baru. UMNO tidak boleh mengharapakan pengundi tegar dan pengundi lama untuk terus berkuasa.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Sila berikan komen dengan menyatakan nama anda. Komen dengan menggunakan nama Anonymous bermakna anda adalah seorang pengecut yang tidak berani bertanggungjawab terhadap komen anda sendiri.