PENAFIAN (DISCLAIMER)

Pihak penulis "Fikiran Kami" tidak akan bertanggungjawab atas segala hal yang akan terjadi hasil daripada nukilan di blog ini. Tulisan yang diterbitkan di blog ini hanya cetusan pendapat dan pandangan peribadi penulis ataupun pautan sumber-sumber yang dipilih.

Yang Mengikuti

30 November 2010

Anwar: Anugerah, Ujian atau BALA?


Salam perpaduan.

1. Sebelum itu, saya ingin mengucapkan syukur kepada Allah SWT kerana dengan keizinan-Nya, kerajaan prihatin BN akan memberi bantuan khas kewangan kali kedua untuk kakitangan kerajaan sebanyak RM500 pada 1 Disember ini.

2. Ingatlah, jadilah insan yang sentiasa bersyukur dengan apa sahaja rahmat yang dianugerahkan oleh-Nya. Jangan menjadi seperti 'Singa yang mengigit tuannya'.

3. Ini juga adalah satu anugerah Tuhan yang tidak terkira jika kita menjadi insan bersyukur. Rezeki yang walaupun 'ala kadar' tetapi akan menjadi lebih bermakna kerana ia akan diberkati oleh-Nya.

4. Bak kata Wan Azizah, Anwar adalah anugerah Tuhan. Oh, sungguh saya hairan. Adakah Tuhan menganugerahkan pemimpin yang rosak moralnya dan kotor pemikirannya, menjadi ikutan rakyat Malaysia? Itukah dikatakan anugerah Tuhan?

5. Jeliknya pengikut tegar PKR ini, akan sentiasa bersetuju secara membuta tuli hatta perkara seperti ini pun kanak-kanak juga boleh membezakan baik dan buruk.

6. Mungkin juga Tuhan 'menghantar' Anwar sebagai ujian kepada Wan Azizah khasnya dan rakyat Malaysia, amnya. Ujian sejauh mana Wan Azizah dapat menjalani kehidupan bersama Anwar dan juga ujian kepada rakyat, sejauh mana penerimaan terhadap Anwar.

7. Atau mungkin juga Anwar telah 'dikirim' oleh Tuhan sebagai BALA kepada Malaysia, khasnya kepada ISLAM kerana selama ini orang-orang Melayu/Islam telah berpecah-belah akibat fanatik kepada fahaman masing-masing. Inilah masa terbaik untuk umat Melayu/Islam bersatu dan berpadu menentang fahaman sesat yang melanda masyarakat.

8. Anugerah Tuhan yang sebenarnya kepada kemakmuran Malaysia ini ialah Tun Dr. Mahathir Mohammad. Jika tidak kerana beliau, barangkali Malaysia masih ketinggalan jauh di belakang negara-negara yang lebih dahulu mencapai kemerdekaan.

9. Dan ini juga adalah Ujian besar buat DS Najib untuk memastikan Malaysia terus aman, harmoni dan damai serta perpaduan rakyat semakin erat tanpa digugat oleh Anwar Ibrahim.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Sila berikan komen dengan menyatakan nama anda. Komen dengan menggunakan nama Anonymous bermakna anda adalah seorang pengecut yang tidak berani bertanggungjawab terhadap komen anda sendiri.