PENAFIAN (DISCLAIMER)

Pihak penulis "Fikiran Kami" tidak akan bertanggungjawab atas segala hal yang akan terjadi hasil daripada nukilan di blog ini. Tulisan yang diterbitkan di blog ini hanya cetusan pendapat dan pandangan peribadi penulis ataupun pautan sumber-sumber yang dipilih.

Yang Mengikuti

26 March 2011

Video Seks: Tubuh Suruhanjaya Siasatan!

1. Selepas gempar dengan pendedahan video seks melibatkan pemimpin kanan pembangkang (maaf tidak boleh disebut nama beliau kerana video tersebut tidak dipertonton kepada umum), kini terbit suara-suara yang mendesak penubuhan RCI (Royal Commission Investigation) untuk mendedahkan kebenarannya.

2. Video tersebut telahpun disahkan ketulenannya (dengan izin Allah SWT atas solat hajat puak2 PAS), hanya pihak polis tidak mahu membongkarkan lagi siapa pelakunya. Biarkan sahaja polis menjalankan siasatan terperinci.

3. Pembangkang kini asyik berkokok menyatakan kesalahan mengedarkan video lucah tersebut tetapi tidak pula membincangkan isu moral pelakunya. Masalahnya di sini adalah moral pelakunya, bukan pengedarnya.

4. Jika sebelum ini puak pembangkang mendesak penubuhan RCI terhadap kes-kes seperti VK Lingam, Teoh Beng Hock, mengapa pula kali ini mereka diam? Sudah terkena batang hidung sendiri? Ingat kata pepatah Melayu, "Diam tanda setuju"

5. Diamnya mereka adalah tanda yang mereka mengakui pelaku di dalam video seks tersebut adalah salah seorang pemimpin pembangkang yang mereka sanjungi. Nah sekarang terpulang kepada anda semua, bagaimana hendak menilai sikap "double standard" mereka.

6. Justeru sebagai rakyat marhaen, kita harus mendesak kerajaan menubuhkan RCI untuk memastikan siasatan terperinci terhadap pelaku di dalam video tersebut adalah benar pemimpin tersebut atau tidak. Kita perlu suruhanjaya yang bebas untuk menyiasat sang pelaku tersebut.

7. Di sini saya pautkan FB menyokong penubuhan RCI: Suruhanjaya Siasatan DiRaja Video Seks. Harap rakan-rakan dapat menyokong desakan ini demi menegakkan kebenaran!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Sila berikan komen dengan menyatakan nama anda. Komen dengan menggunakan nama Anonymous bermakna anda adalah seorang pengecut yang tidak berani bertanggungjawab terhadap komen anda sendiri.